Obrt je osonovao g. Zvonko Babić koji ga je predano vodio narednih 40 godina, pritom usko surađujući sa svim sudionicima plinskog gospodarstva s ciljem promicanja plinske struke.


U početku je uz osnivača bio zaposlen jedan djelatnik. Sa godinama se broj zaposlenih povećavao. U razdoblju od 1973. do 1980. uspostavlja se suradnja s europskim proizvođačima plinskih peći iz Berlina i Leipziga.

Potpisuje se ugovor o servisiranju svih plinskih uređaja s njemačkim proizvođačima, čiji se proizvodi tada prodaju na području cijele bivše države. Plinoservis Babić tako sa svojim uslugama pokriva Zagreb i okolicu u krugu od 50 km.1985. servis zapošljava petero djelatnika. Izvode se instalacije mjerenog plina, montiraju se i popravljaju aparati (Vaillant, Junkers, GGD, Mora…), peći, priključuju se štednjaci, a uvodi se i plin u kalijeve peći. Tih godina Plinoservis Babić postaje partner Gradske plinare Zagreb.

Devedesetih na tržište stižu sve zahtjevniji i tehnološki sofisticiraniji uređaji. Svi djelatnici redovito pohađaju stručne skupove i seminare za tehnička usavršavanja (npr. VEC odnosno Vaillant Edukacijski centar – Zagreb). Stručnost i korektnost u obavljanju djelatnosti prepoznaju struka i korisnici usluga. Potpisuju se novi ugovori o ovlaštenom servisiranju s predstavništvima tvrtki Vaillant, Beretta, Bosch Junkers, Lampart i FEG.

Raznolikost proizvodnih programa rezultirala je potrebom za novim djelatnicima i novim usavršavanjima. U vrijeme ekspanzije poslovanja g. Babić priprema kroz teoriju i praksu sina Gorana koji preuzima vođenje obrta. Jača suradnja sa Školom za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, čiji učenici pohađaju praktični dio nastave u plinoservisu g. Babića i seminare za tehnička usavršavanja. Oni kasnije ostaju kao novi stručni kadar ili nalaze zaposlenje kod drugih poslodavaca.
Budući da dobiva nasljednika, Plinoservis Babić mijenja ime u Babić ZG Plinoservis (ZG stoji za Zvonko i Goran a ujedno i Zagreb u kojem djeluju i žive).

2014. dugogodišnji vlasnik odlazi u mirovinu, a poslove u potpunosti preuzima sin Goran koji je u to vrijeme izabran za tajnika Sekcije plinoinstalatera i plinoservisera pri Udruženju obrtnika grada Zagreba.

S ponosom ističemo da Babić ZG plinoservis zapošljava petnaest stručno osposobljenih djelatnika. Svaki od njih počeo je i izučio zanat u tom servisu, a svoje su znanje prenijeli na više od sto učenika koji su tu pohađali praktični dio nastave. Stekli su kvalifikaciju KV plinoinstalatera, a njih osmero danas su uspješni obrtnici u općinama Zagrebačke županije.

U sklopu redovnog poslovanja omogućeno je da svake godine tri učenika Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija pohađaju praktični dio naukovanja i stječu odgovarajuće kvalifikacije.

Babić ZG plinoservis danas ostvaruje dugoročni plan vlasnika, koji je poslovanje usmjerio ka specijalizaciji i visokoj educiranosti stručnog kadra, što rezultira prepoznatljivom uslužnošću i povjerenjem klijenata.

vrt 380

KONTAKT

10000 Zagreb, Medveščak 23
Tel: 01/46 66 568
Tel/Fax: 01/46 66 548
E-mail:babic.zg@plinoservis.hr
PRIKAŽI NA KARTI

RADNO VRIJEME
SUBOTOM
08-16 h
08-13 h

Nedjeljom i praznikom ne radimo.

OIB: 06755645285
IBAN: HR0423600001100693054

Mogućnost plaćanja kreditnim karticama.

  Kontaktirajte nas!

  IME

  PREZIME

  EMAIL

  PORUKA

  captcha